Over Petra Willems

Petra Willems is een arbeidsrechtspecialist pur sang. Zij is sinds 1995 werkzaam als advocaat en heeft ruime ervaring in een brede, internationale arbeidsrechtpraktijk. Cliënten omschrijven haar als pragmatisch, scherp, creatief, to-the-point, soms confronterend, met oog voor uiteenlopende belangen en een gezonde dosis realiteitszin ten aanzien van mogelijke uitkomsten. Belangrijk aspect daarbij is dat juridische adviezen direct in de praktijk kunnen worden gebracht. Zakelijk georiënteerd. Haar kennis zet zij in voor werkgevers en werknemers (veelal executives en hoger management). Haar doel is om een probleem op te lossen en voor de cliënt het optimale resultaat te bereiken.

'Als advocaat ben ik er voor mijn cliënt. Ik heb oog voor het gevoel van mijn cliënt maar ga daar niet onverkort in mee. Perceptie speelt niet zelden een belangrijke rol bij de waardering van feiten. Ik ben eerlijk en direct in de samenwerking maar tegelijkertijd ook empathisch. Ik bekijk het grote geheel. Een open houding draagt doorgaans bij aan het vinden van een oplossing. Zo zie ik mijn primaire rol als advocaat. Ik ga op zoek naar een win-win waarbij ik de belangen van mijn cliënt bewaak maar ook oog heb voor de perceptie van de wederpartij. Uiteindelijk zijn zaken op deze manier veel sneller opgelost en tegen lagere kosten. De oplossing is duurzaam en toekomstgericht waarbij relaties intact blijven. Procederen is ook een optie maar alleen als er echt geen andere oplossing mogelijk is. De praktijk laat zien dat de oplossing zelden in een langlopende procedure wordt gevonden.'

Naast haar werkzaamheden als advocaat, is zij actief als docent voor verschillende opleidingsinstituten voor advocaten. Daarnaast publiceert zij regelmatig in toonaangevende arbeidsrechtelijke tijdschriften. Petra heeft zowel de Post Academische Leergang Arbeidsrecht (PALA) als de Grotius Leergang Arbeidsrecht cum laude afgesloten. Zij is lid van de Vereniging Arbeidsrecht Advocaten Nederland (VAAN) en van de Vereniging van Haagse Arbeidsrecht Advocaten (VHA).

In het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten heeft Petra Willems het arbeidsrecht als hoofdrechtsgebied geregistreerd. Deze registratie verplicht haar elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten (tenminste) tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd rechtsgebied.

Bel me terug

BEL MIJ TERUG